Marianne Kragh Rottboell, Royal Greenland

Vilka frågor relaterade till hållbarhet är viktigast för er på Royal Greenland?

Vi är naturligtvis lite besatta av livet i havet. Att vi fiskar hållbart och försiktigt och med respekt och hänsyn till miljön och fiskbeståndet. Att vi tar hand om havets resurser för kommande generationer och att det som fiskas utnyttjas optimalt så att ingenting går till spillo. Att hela råvaran används!

Hur kan det bli enklare för svenska konsumenter att välja hållbart i matbutiken?

Genom att butiken ser till att det finns ett brett urval av MSC-certifierad fisk och skaldjur i butiken. Att butiken tydligt anger och säkerställer att man erbjuder MSC-certifierad fisk från ett hållbart fiske. Då blir det enkelt för konsumenten att hitta och fatta rätt beslut.

Vad är den tuffaste utmaningen för Royal Greenland, kopplad till dagligvaruhandeln?

Att inte alla butiker har utrymme och möjlighet att visa upp fryst havsmat på bästa sätt. Fisk och skaldjur är inte bara hållbar mat – det är vackert!

 

Vad tycker du är viktigast när du själv handlar mat?

Att butiken har gjort det enkelt för mig. Att det finns tydliga instruktioner, så det är enkelt och snabbt för mig att välja rätt och att välja hållbart. Sen är det viktigt att ha ett brett sortiment, så jag känner mig inspirerad och har möjlighet att välja det som passar mig bäst. Om jag lever ensam vill jag  till exempel kunna köpa mindre förpackningar och slippa matsvinnet.

Vad är din egen favoritbutik – och varför?

 

Jag har många favoritbutiker – men de bästa är de som inspirerar mig med matkänsla, bra presentationer och där butikens personal kan vägleda mig och ha kunskap om de produkter de säljer.

 

Du använder en föråldrad webbläsare. Sajten kommer inte fungera som förväntat i din webbläsare. Vänligen uppgradera din webbläsare för att öka din upplevelse och säkerhet.