Emma Pålsson, VD Findus

Hur ser utvecklingen för fryst mat ut inom dagligvaruhandeln?

Stark utveckling på fryst mat som har ökat under pandemin och inom de kategorier vi verkar inom är marknadsutvecklingen +10%. Alltfler konsumenter inser fördelarna med näringsrik fryst mat som är enkelt att tillaga och som svarar upp mot hållbarhetstrender.

 

Vilka fördelar har fryst mat ur ett hållbarhetsperspektiv?

Hushåll kan halvera sitt matsvinn genom att använda fryst mat. Att frysa mat är ett naturligt sätt att pausa produkten tills du ska tillaga den och då utan konserveringsmedel. Dessutom är frysen full med möjligheter att äta mer klimatsmart med goda fisk- och växtbaserade produkter.

 

Hur bra är svenska matbutiker på att arbeta med fryst mat?

Många svenska matbutiker är jätteduktiga på att arbeta med fryst mat och det är en stor och viktig kategori. Men vi kämpar tillsammans med kund att öka inspirationen och optimera frysytorna i butik.

 

Vad tycker du själv är viktigaste när du handlar mat?

Brett utbud så jag som konsument själv kan göra valet.

 

Vilken är din egen favoritbutik – och varför?

Jag har ingen favoritbutik då det är min man som alltid handlar – han älskar att gå i matbutiker och fyller vår frys hemma.

Du använder en föråldrad webbläsare. Sajten kommer inte fungera som förväntat i din webbläsare. Vänligen uppgradera din webbläsare för att öka din upplevelse och säkerhet.