Coop Daglivs

Hej Tomas Jäderberg, Coop Daglivs.

Vilken är den enskilt viktigaste frågan, när det kommer till hållbarhet inom dagligvaruhandeln, enligt dig?

Det allra viktigaste tycker jag är matsvinnet och att få ner det så mycket som det går. Det matsvinn man inte kan undvika ska gå till något bra istället för att gå till förbränning. Förslagvis biogas eller djurfoder.

Hur har era kunder förändrats under åren; har de blivit mer medvetna om frågor kring hållbarhet?

För vår del har det märkts väldigt tydligt. Kunderna gör aktiva val i butiken och efterfrågar ett mer lokalt sortiment. Det märks väldigt tydligt på framför allt kött och frukt & grönt.

Det faktum att allt fler svenskar väljer en mer växtbaserad kost – hur märker ni det i er butik – och vilka krav ställs på er som matbutik i denna förändring?

Framför allt märker vi det på försäljningen av växtbaserade alternativ. Det är tydligt att det inte bara är vegetarianer och veganer som väljer detta sortiment utan även den kund som äter vegetariskt någon gång ibland. Vi måste få in nyheter snabbt och ta in alla varor vi kan för att möta efterfrågan.

Ekologisk mat och dryck, hur ser du på den utvecklingen på Coop Daglivs?

Fortsatt väldigt stark tillväxt på den fronten. Vi är idag störst inom Coop på ekologisk andel och tar in externa leverantörer för att möta efterfrågan, eftersom de centrala artiklarna inte riktigt täcker vårt behov. Våra egna ekologiska märkesvaror säljer vi väldigt bra av och uppskattas av våra kunder.

Du använder en föråldrad webbläsare. Sajten kommer inte fungera som förväntat i din webbläsare. Vänligen uppgradera din webbläsare för att öka din upplevelse och säkerhet.