
Foto: Samuel Pettersson
ICA Kvantum Kronoparken
En av Norrlands mest hållbara matbutiker fortsätter att satsa på mindre, lokala livsmedelsaktörer; främst genom projektet Matsam där man hjälper de mindre leverantörerna att komma in på butikshyllorna. Mycket svenskt kött i köttdisken, hållbar fisk i frysdisken, nästan uteslutande ägg från Norrland och potatisen kommer från odlaren på andra sidan gatan. Förutom butikschefen själv – Nina Högbom – är det de fyra försäljningscheferna som ansvar för arbetet med hållbarhet i butiken. Bra jobbat!
Förbättringspotential: Hyfsat bra på att kommunicera i butik, men ni kan bli ännu bättre. Den stora potentialen gäller dock sociala medier – där vi vill se mindre smink och gods – och mer relevanta budskap kring alla er lokala bönder och odlare som fyller hyllorna med mat och dryck.
Satsar på det Norrländska (Bedömd 2022)