Årets Stora Gröna pris 2018: här är nomineringarna

22 mars, 2018

Nu lanserar Sveriges ledande restaurangguide WHITE GUIDE en ny guide som bedömer matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv: White Guide Green. Totalt har drygt 350 butiker i Sverige testats.

I kategorin Årets Stora Gröna Pris 2018 nomineras 3 butiker som på ett framstående sätt arbetar med marknadsföring och försäljning av frukt och grönt ur ett hållbarhetsperspektiv.

Följande matbutiker i Sverige kommer att placera sig på plats 1-3 när priserna i White Guide Green delas ut på en gala på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj 2018.

  • ICA Kvantum Kungsbacka, Kungsbacka – Vill inspirera till en grönare livsstil
  • ICA Maxi Stormarknad Umeå, Umeå – Stort, snyggt och säljande
  • ICA Supermarket Stop, Täby – Grön ut i fingerspetsarna!

Juryn har bedömt hur butiken lyfter frukt och grönt i allmänhet och svenska mervärden i synnerhet. Såväl arbetet med produkter i säsong, ursprung och annan information sett i ett hållbarhetsperspektiv har bedömts. Årets Stora Gröna Pris 2018 delas ut i samarbete med Sydgrönt.

White Guide Green är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing AB. Guiden genomförs med stöd av följande partners: KRAV, Oatly, Reko, Royal Greenland, Scan, Skånemejerier och Sydgrönt.

 Mer information: