Årets Stora Ekopris 2018: här är nomineringarna

22 mars, 2018

 

Nu lanserar Sveriges ledande restaurangguide WHITE GUIDE en ny guide som bedömer matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv: White Guide Green. Totalt har drygt 350 butiker i Sverige testats.

I kategorin Årets Stora Ekopris 2018 nomineras 3 butiker som på ett framstående sätt arbetar med sitt ekologiska utbud och på ett tydligt sätt marknadsför detta mot kund.

Följande matbutiker i Sverige kommer att placera sig på plats 1-3 när priserna i White Guide Green delas ut på en gala på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj 2018.

  • Coop Forum Sisjön, Göteborg – Ett samspel mellan kunder och butik
  • Hemköp Sabis Fältöversten, Stockholm – Ambitiös butik som ställer krav
  • Stora Coop Borås, Borås – Kan mycket, vill mycket, gör mycket!

Juryn har bedömt hur butiken arbetar med att lyfta sitt ekologiskt utbud och hur den arbetar med KRAVs hjärtefrågor: vägra kemiska bekämpningsmedel i maten och miljön, mat utan konstiga tillsatser, schyssta villkor för bönder och att behandla djur med värdighet. Årets Stora Ekopris 2018 delas ut i samarbete med KRAV.

White Guide Green är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing AB. Guiden genomförs med stöd av följande partners: KRAV, Oatly, Reko, Royal Greenland, Scan, Skånemejerier och Sydgrönt.

 Mer information: