Årets Hållbara Butiksledare 2018: här är nomineringarna

20 mars, 2018

Nu lanserar Sveriges ledande restaurangguide WHITE GUIDE en ny guide som bedömer matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv: White Guide Green. I kategorin Årets Hållbara Butiksledare 2018 ingår butikschefer och handlare och bedömningen utgår från 350 butiksbesök som har gjorts de senaste 6 månaderna – av dessa nomineras 20 personer.

Följande butiksledare i Sverige kommer att placera sig på plats 1-20 när priserna i White Guide Green delas ut på en gala på Grand Hotel i Stockholm den 30 maj 2018.

  • Anders Wedin, ICA Maxi Stormarknad Kalmar, Kalmar
  • Britt-Inger Karlsson, Stora Coop Styckåsen, Arvika
  • Christina Svanberg Wiik, ICA Supermarket Skåre, Karlstad
  • Conny Berg, Stora Coop Karlshamn, Karlshamn
  • Daniel Faxing, ICA Maxi Stormarknad Östersund, Östersund
  • Erik Eskils, ICA Maxi Stormarknad Universitetet, Örebro
  • Gert Schultz, ICA Kvantum Emporia, Malmö
  • Harun Özpolat, Lidl Södertälje, Södertälje
  • Joel Arnryd, Hemköp Västervik, Västervik
  • Joselin Mella, Hemköp Nacka Forum, Nacka
  • Katarina Simic Torres, Lidl Nacka, Nacka
  • Malin Johansson, ICA Kvantum Lidingö, Lidingö
  • Marie Alftberg, Stora Coop Bollnäs, Bollnäs
  • Markus Wahlgren, Coop Forum Visby, Visby
  • Martina Andersson och Therese Andersson, ICA Kvantum Skövde, Skövde
  • Niklas Höglind, Stora Coop Borås, Borås
  • Niklas Kvarnström, Coop Leksand, Leksand
  • Rolf Petri , Coop Forum Sisjön, Göteborg
  • Slavko Ilic, Coop Kärrtorp, Stockholm
  • Sten-Erik Christensen, Willys Älmhult, Älmhult

Juryn har bedömt hur butikschefen eller handlaren arbetar med följande värdeord: helhetssyn, hållbarhetsvisioner och handlingskraft. Hen har tydliga visioner för en hållbarare framtid i butik och har förmågan och viljan att förvandla ord till handling.

White Guide Green är ett samarbete mellan White Public AB och Bergkvist Publishing AB. Guiden genomförs med stöd av följande partners: KRAV, Oatly, Reko, Royal Greenland, Scan, Skånemejerier och Sydgrönt.

 Mer information: